Informacje ogólne

Osłonki kolagenowe przeznaczone są głównie dla przemysłu mięsnego i wykorzystywane przy produkcji produktów wędliniarskich oraz jako opakowanie do innych produktów żywnościowych.
 

Do produkcji osłonek białkowych stosowane są wysokogatunkowe włókna kolagenowe pochodzące z dwoin bydlęcych. Dwoiny w procesie technologicznym poddawane są obróbce chemicznej (rozluźnienie struktury) i mechanicznej. Następnie po rozdrobnieniu, rozwłóknieniu wymieszaniu z uzyskanej masy kolagenowej tłoczone są osłonki w różnych kalibrach i kolorach. Osłonki uszlachetniane są różnymi dodatkami w celu uzyskania właściwości umożliwiających wykorzystanie ich zarówno do automatycznego i ręcznego nadziewania. Swoich docelowych właściwości nabierają po procesie suszenie i klimatyzacji w odpowiedniej temperaturze i wilgotności.

 

POLITYKA FIRMY
Firma FABIOS S.A. od 50 lat nieprzerwalnie istnieje na rynku. W tym czasie zakład rozbudowywał się, zdobywał kolejne rynki zbytu, poprawiał technologię produkcji, aby dziś móc śmiało powiedzieć, .… CZYTAJ WIĘCEJ
NASZ KATALOG
Znajdź, wybierz i zamów produkty z aktualnego e-katalogu FABIOS. POBIERZ PLIK PDF
Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
X