Osłonki wiankowe FW, FWR

Osłonki wiankowe FABIOS to połączenie tradycyjnych właściwości jelit naturalnych z nowoczesnymi rozwiązaniami technologicznymi. Dzięki osłonkom wiankowym producenci mogą poszerzyć swoje portfolio produktów, a kontrahenci otrzymują kiełbasy o atrakcyjnych i naturalnych wyglądach.

ZASTOSOWANIE

przeznaczone do produkcji wyrobów, dla których kształt podobny do wyrobów uzyskanych w jelitach naturalnych jest bardzo istotny.

ZALETY OSŁONEK
  • zapewniają okrągły kształt i apetyczny wygląd,
  • imitują jelita naturalne,
  • nadają wyrobom naturalny i trwały kolor po wędzeniu,
  • obsychają w sposób naturalny z farszem,
  • przepuszczalne dla dymu i pary wodnej,
  • wytrzymałe podczas napełniania i klipsowania,
  • gwarantują sprawny i efektywny przebieg procesu technologicznego
TYP OSŁONEK
  • FW - do wyborów wędzonych i parzono-wędzonych, tradycyjna średnica wianka,
  • FWT - do wyrobów wędzonych i parzono-wędzonych, mniejsza średnica wianka,
  • FWR - do wyrobów surowych i trwałych, tradycyjna średnica wianka,
  • FWTR - do wyrobów surowych i trwałych, mniejsza średnica wianka
OFEROWANE KALIBRY

od ø32 – ø52 mm

OFEROWANE KOLORY
naturalny
CNA
karmelowy
CS0
cebulowy
C02
mahoniowy
C03
malinowy
C04
koralowy
C05
czerwono-łososiowy
C06
ciemny karmel
C07
łososiowy
C08
ciemny mahoń
C10
neonowa czerwień
C11
żurawinowy
C12
Inne kolory dostępne na indywidualne zamówienie.
SPOSÓB KONFEKCJONOWANIA
APLIKACJA OSŁONEK

Aplikacja osłonek jest 5-etapowa: namaczanie, napełnianie, klipsowanie/wiązanie, obróbka termiczna, schładzanie. Szczegółowe informacje dotyczące poszczególnych etapów obróbki prezentowany jest tutaj.

OKRES PRZYDATNOŚCI

Osłonki wiankowe posiadają 18 miesięczny okres przydatności do zastosowania od daty sprzedaży.

POLITYKA FIRMY
Firma FABIOS S.A. od 50 lat nieprzerwalnie istnieje na rynku. W tym czasie zakład rozbudowywał się, zdobywał kolejne rynki zbytu, poprawiał technologię produkcji, aby dziś móc śmiało powiedzieć, .… CZYTAJ WIĘCEJ
NASZ KATALOG
Znajdź, wybierz i zamów produkty z aktualnego e-katalogu FABIOS. POBIERZ PLIK PDF
Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
X